Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 08. 10.

Továbbjutás a Magyar Kupában

A 2021–22-es labdarúgó Magyar Kupa első fordulóját rendezték meg a hétvégén. Az Erzsébeti SMTK Szarvason lépett pályára, az egész mérkőzésen nagy fölényben játszott, végül a hajrában szerzett gólokkal megérdemelten jutott tovább.

Amikor Szarvason kiszálltak a buszból az erzsébetiek, rekkenő hőség fogadta őket. A város csapata a Békés megyei első osztályú bajnokságban legutóbb a második helyen végzett, mindössze öt ponttal az NB III-ba felkerült Békéscsaba mögött.

Az egyenetlen talajú pályán a tiszta pirosban játszó ESMTK magához ragadta a kezdeményezést. A nagy melegben nem volt egyszerű feladatuk a játékosoknak. A szünetig három komolyabb lehetősége is volt az erzsébeti együttesnek, de egyikből sem született gól. A fordulás után nem sokkal Lucz Viktor közelről a kapufát találta el. A támadások végén az utolsó passzok célt tévesztettek, vagy a lövések elakadtak a döntetlent foggal-körömmel védő szarvasiakban, illetve elkerülték a kaput. A hajrában aztán végre siker koronázta a piros-fehérek erőfeszítéseit. Előbb Molnár János lépett ki a védők között Lucz átadásával, és kifutó kapus mellett 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A hosszabbításban megduplázta előnyét az ESMTK: balról Slezák Richárdhoz került a labda, aki egyből lőtt, és a középre tartó lövés után a labda a kapus kezéről pattant a hálóba.

– A kánikula rányomta a bélyegét a mérkőzésre, sokáig nem tudtuk feltörni a szarvasiak védekezését, de végül megérdemeltek győztünk és jutottunk tovább – értékelte a találkozót Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője.

A következő fordulóra augusztus utolsó hétvégéjén került sor.

Az Erzsébeti SMTK legközelebb 11-én, szerdán lép pályára, csapatunk az NB III-ban az előző kiírás bajnokához, az Iváncsa gárdájához látogat, az összecsapás 17.30-kor kezdődik.

 

Szarvasi FC 1905–Erzsébeti SMTK 0-2 (0-0)

ESMTK: Gábor – Nagy M., Markovics (Delea, 46.), Száhl, Dankó – Lázár (Szabó L., 61.), Túri D. (Tóbiás, 46.), Slezák, Horváth R. (Horváth L., 71.) – Soós B. (Molnár J., 61), Lucz.

G.: Molnár J. (86.), Slezák (92).

 

https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore