Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 07. 17.

Új öltöző és eredményjelző lesz az Adyban

Az Erzsébeti SMTK labdarúgócsapatának célja az NB II-be jutás. Ha sikerül, a klubnak számos, az MLSZ által szabott feltételnek kell megfelelnie, többek között korszerű öltözőkkel is kell rendelkeznie. Ez jövőre megvalósulhat a szövetség hathatós támogatásával.

 

Függetlenül attól, hogy végül másodosztályú lesz-e az ESMTK vagy sem, szüksége van egy olyan öltözőrendszerre, amely megfelel a XXI. század elvárásainak. Egy ilyen épület készülhet el 2020-ban az Ady Endre úti stadionban, a füves pálya és műfüves játéktér közötti területen.

– Az MLSZ Budapest-programjának keretében 243 millió forinttal járul hozzá egy korszerű, hatos öltözőrendszer megépítéséhez – mondta örömmel Harót János, az ESMTK elnöke. – A költségek további tíz százalékát az önkormányzatnak kell hozzátennie. A képviselő-testület megadta ehhez az elvi hozzájárulást, a költségvetésbe illesztés viszont már az új testület feladat lesz jövő februárban.

A klub felvállalta, hogy az épület tetejére egy olyan emeletet épít, amelyben lesz médiaszoba, VIP-szoba, drogellenőrző helyiség is, amelyek szintén szükségesek az NB II-es licenchez. A szövetség ezt elfogadta, és ha augusztus 30-ig az ESMTK benyújtja a tervet, az MLSZ lehetővé teszi, hogy az egyesület erre TAO-pénzeket gyűjtsön.

Harót János azt is elmondta, hogy az ősszel már egy korszerű eredményjelzőn követhetik a szurkolók a stadionban a mérkőzések statisztikáit. A jégkorong szövetségtől vásárolt a klub egy nagy méretű LED-es táblát, amelyet a Pöltenberg utcai oldalon helyeznek majd el. Az eredményjelzőn az összeállítások, a cserék, a sárga és piros lapok is megjeleníthetők. A felállításához erős talpazat kell, ehhez is készülnek a tervek. Ha a bajnoki rajton még valószínűleg nem is, de kevéssel ezután már az új tábla hirdetheti az ESMTK győzelmeit.

(Képünk illusztráció.)