Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 11. 04.

Újabb bosszantó pontvesztés

Hiába játszott csaknem egy félidőn keresztül emberelőnyben és vezetett kétszer is az Erzsébeti SMTK hazai pályán a Tiszaújváros ellen, a hosszabbításban kapott gól miatt most sem tudta otthon tartani a három pontot.

Az erzsébetiektől ismét hiányzott a védő Tóbiás Zsolt, aki betegsége után még nem teljes értékű harcos, valamint a csütörtöki edzésen combsérülést szenvedett házi gólkirály, Horváth Levente.

Az október elejét idéző időjárási körülmények között megrendezett mérkőzésen az első félidőben férfias küzdelmet láthattak a nézők. Mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de ezek kimaradtak.

A szünet után szűk tíz percig nem változott a játék képe, a piros-fehérek többet birtokolták a labdát, a tiszaújvárosiak elsősorban a kontrákban bíztak. Aztán a vendégek egyik játékosa rövid idő alatt két sárga lapot is kapott, ami pirosat ért. Ettől kezdve egyértelmű mezőnyfölénybe került az ESMTK, veszélyesebbek lettek a támadásai. A vezetést Túri Dániel jól eltalált lövésével szerezte meg csapatunk, játékosunk 16 méterről talált a bal alsó sarokba. Még két perc sem telt el, amikor egy tiszaújvárosi beadásnál a menteni akaró Nagy Martin lábáról az erzsébeti kapuba került a labda, Bonica Sebastian csak beleérni tudott – kezdődhetett minden elölről. Hősiesen védekeztek a vendégek, aztán Kovács Botond ritkán látható nagy góllal juttatta ismét előnyhöz az erzsébetieket, 25 méterről bombázott a jobb felső sarokba. De a győzelem mégis elmaradt. A hosszabbításban nem figyeltek kellően a védők egy ellenakciónál, a kifutó Bonica pedig elütötte a kiugró támadót, és a tizenegyest értékesítették a tiszaújvárosiak. Így sorozatban negyedik hazai mérkőzésén játszott döntetlent az ESMTK, és harmadik alkalommal 2-2-t.

– Jó meccset játszottunk a jó erőkből álló Tiszaújváros ellen – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Sokat tettek a fiúk a győzelemért, nagyon fájó elveszteni két pontot a kilencvenharmadik percben, különösen úgy, hogy a vendégek egy öngól és egy buta tizenegyes révén egyenlítettek. Egyik csapat játékosai sem kímélték magukat a párharcok során, de a kiosztott tizenhárom sárga lapot erős túlzásnak tartom.

Az ESMTK legközelebb november 10-én, vasárnap 13.30-kor Jászberényben lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Tiszaújváros 2-2 (0-0)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei Á., Lázár – Herczeg (Despotovic, 89.), Túri D., Kovács B. – Oroszi (Kovács D., 70.), Slezák, Boda

G.: Túri D. (72.), Kovács B. (87.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore