Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 11. 15.

Újabb hazai siker Erzsébeten

Nyolcadik mérkőzésén hetedik győzelmét aratta hazai pályán, az Ady Endre úton november 13-án az Erzsébeti SMTK NB III-as labdarúgócsapata. A veszélyesebben futballozó piros-fehérek a Szekszárd együttesét fektették két vállra.

 

Az előző fordulóban három hónapja tartó veretlenségi sorozat szakadt meg Dabason. A Közép csoport negyedik helyén álló pesterzsébetiek hazai pályán feledtetni akarták szurkolóikkal a kisiklást.

Az első félidőben zömmel mezőnyjátékot láthatott a közönség. Negyedóra után alakult ki az első komolyabb helyzet, ekkor Márton Dávid indította Wirth Dánielt, aki egy csel után kapura fordult, 8 méteres lövését azonban hárította a vendégek hálóőre. A 26. percben egy szép támadás végén megszületett a várva várt vezető gól. Molnár Róbert labdát szerzett a szekszárdiak térfelén, majd jobbra, Kovács Dánielhez passzolt, aki Soós Bencének adta, ő visszatette Wirth Dánielnek, és támadónk 13-14 méterről, egy fordulás után jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. Lipcsei Ádám növelhette volna az előnyt, de Kovács Dániel szögletét kevéssel a bal sarok fölé-mellé fejelte.

A fordulást követően jó ideig ismét a mezőnyben zajlott a játék, aztán a félidő második felében felgyorsultak az események. Az erzsébetiek többször is lezárhatták volna a mérkőzést, de előbb Wirth, majd Kovács D. lövését védte bravúrral a SZUFC kapusa, illetve a veszélyes támadások végén az utolsó passzok nem sikerültek. A hosszabbításban kis híján elúszott a siker, de egy szekszárdi szögletet követő fejes nem sokkal elkerülte a hosszú sarkot.

– Közepes színvonalú meccsen a helyzeteink alapján megérdemelten nyertünk – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A kimaradt nagy lehetőségek miatt az utolsó pillanatokban kicsit izgulnunk kellett, de végül megszereztük hetedik hazai győzelmünket, amiért gratulálok a csapatnak.

Az ESMTK november 19-én, szombaton 13 órakor játssza idei utolsó otthoni bajnoki mérkőzését, csapatunk az Ady Endre úton a sereghajtó Szolnoki MÁV gárdáját fogadja.

 

Erzsébeti SMTK–Szekszárdi UFC 1-0 (1-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R.,Túri D., Lipcsei Á., Márton – Kovács B., Ferkel (Slezák, 60.) – Kovács D., Soós B. (Lucz, 66.), Sükösd (Szűcs L., 78.) – Wirth

G.: Wirth (26.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore