Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 01. 23.

Újabb változások az Ady Endre úton

Az ESMTK NB III-as felnőtt labdarúgócsapatának keretében történt néhány változásról már írtunk, most újabbakról számolunk be, ugyanis további három játékos távozik a klubból.

 

Az NB III-as együttesnél a téli szünetekben megszokottnál nagyobb a jövés-menés 2020 elején. Harót János, az Erzsébeti SMTK – nemrég újabb öt évre megválasztott – elnöke elmondta, hogy tavasszal még három olyan játékost nem láthat majd a közönség, akik 2019-ben piros-fehérben futballoztak.

Birtalan János arról tájékoztatta a klubvezetést, hogy úgy döntött, befejezi pályafutását. Lázár Benjamin, aki az utóbbi időben az U17-esek edzője is volt Erzsébeten, ezentúl Miskolcon, a DVTK Labdarúgó Akadémián dolgozik, és akár játszhat is a klub második csapatában, amely csoporttársa az ESMTK-nak. Nem tagja már az egyesületnek a tavaly nyáron szerződtetett Herczeg László sem.

Ahogy arról már beszámoltunk, a visszavonult Bonica Sebastian pótlására Menczeles Ivánt igazolta klubunk. Ez a név jól cseng Pesterzsébeten, hiszen édesapja, id. Menczeles Iván a század első évtizedében az ESMTK edzője volt. 2007-ben az ő irányításával nyerte meg a gárda az NB III Mátra-csoportját, majd a következő évben vele harcolta ki a bent maradást a másodosztályban.

Egy újabb labdarúgó is csatlakozott Turi Zoltán együtteséhez. A rutinos Szilágyi Péter Zoltán a Ceglédi VSE-től érkezett, a középpályás fiatalabb korában mintegy 60 NB I-es mérkőzésen, valamint két BL- és egy UEFA-kupa-selejtezőn is pályára lépett.