Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2023. 02. 27.

Újpest-verés a hosszabbításban

Február utolsó vasárnapján megszerezte idei első bajnoki győzelmét az ESMTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek az NB III Közép csoportjában az Újpest II együttesét fogadták, és bár számos nagy helyzetet kihagytak, a 93. percben sikerült betalálniuk a vendégek kapujába, és ezzel otthon tartották a három pontot.

 

Az Ady Endre úti találkozón hosszú kihagyás után pályára lépett a sérüléséből felépült Kovács Botond, a még nem teljesen felgyógyult Slezák Richárd viszont csak a kispadon kapott helyet. Hiányzott az ESMTK-ból a csapatkapitány Túri Dániel, akit az Iváncsa elleni meccsen kiállított a játékvezető, a szövetség fegyelmi bizottsága pedig négy(!!!) mérkőzésre eltiltotta.

Az első félidőben szinte végig kapujához szegezte a lila-fehéreket csapatunk. Több nagy gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak az erzsébetiek, de a csak a védekezéssel törődő újpestiek kapusa bravúrt bravúrra halmozott, és megakadályozta, hogy előnybe kerüljenek a piros-fehérek. A szünet után valamivel csökkent a nyomás, de ebben a játékrészben is akadt néhány nagy hazai helyzet – ám a vendégek 20 esztendős hálóőre továbbra is remekül védett. Aztán a 93. percben végre siker koronázta a mieink erőfeszítéseit. Két csereként beállt futballistánk hozta össze a három pontot érő találatot. Molnár János jobbról, már a tizenhatoson belülről átemelte a labdát a bal kapufa felé, és Lucz Viktor öt méterről a jobb alsó sarokba fejelte. A meccs végén szóváltásba keveredett néhány játékos, és a bíró piros lapot mutatott fel Boda Józsefnek.

– Már az első félidőben el kellett volna döntetünk a mérkőzést, aztán a térfélcsere után is több lehetőségünk volt, de az újpestiek kapusa szenzációsan védett – értékelte a látottakat Turi Zoltán vezetőedző. – Dicséret illeti a fiúkat, hogy ennek ellenére az utolsó pillanatig hajtottak a győztes gólért, és végül ez eredményre vezetett, így teljesen megérdemelten nyertük meg az összecsapást.

Az ESMTK legközelebb március 5-én, vasárnap 14 órakor Cegléden lép pályára a CVSE ellen.

 

Erzsébeti SMTK–Újpest FC II 1-0 (0-0)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Molnár T., Lipcsei Á., Márton – Kovács B. (Lucz, 76.), Ferkel – Kovács D. (Molnár J., 59.), Soós B., Sükösd (Szűcs L., 59.) – Wirth.

G.: Lucz (93.)