Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 05. 18.

Újpest-verés Erzsébeten

A gólszerzési lehetőségeit jól kihasználó Erzsébeti SMTK a második félidei teljesítménye alapján megérdemelten győzte le hazai pályán az Újpest II csapatát.

Az Ady Endre úton ismét nézők előtt játszott az ESMTK. A szurkolók elégedetten konstatálták, hogy a Pakson rúgást kapott Horváth Levente a kezdők között melegített, csakúgy, mint Póti Krisztián. Hiányzott viszont Soós Bence és a legutóbb kézsérülést szenvedett Slezák Richárd.

Az első félidőben fáradtnak tűntek az erzsébetiek, a több NB I-ben is szereplő játékost bevető vendégeknek viszont voltak helyzeteik, Menczeles Iván kétszer is bravúrral védett. A szünet után lendületesebben futballoztak a piros-fehérek, és ennek hamar meg is lett az eredménye. A 47. percben Horváth Richárd került helyzetbe, de lövés helyett el akarta húzni a labdát a becsúszó újpesti hátvéd mellett, és ezzel odalett a lehetőség. Néhány minutummal később Nagy Martin fejjel indította a jobb oldalon Kovács Dánielt, aki lefordult a rátámadó védőről, a tizenhatos sarkáról, ballal középre ívelt, Horváth Richárd hétméteres fejesét még védte a lilák kapusa, de Horváth Levente az ötösről a kapuba passzolt. A folytatás zömmel mezőnyjátékkal telt, az erzsébeti akciókban több veszély volt. A hajrában egy szép jobb oldali adogatás után Nagy Martin ívelt a kapu elé, Horváth R. hét méterről fejelt, a labda az Újpest hálóőréről balra pattant, és a berobbanó Horváth L. egy lépésről megszerezte a második találatot.

– Az első játékrészben gyengén futballoztunk, látszott az utóbbi hetek erőltetett menete a játékunkon – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – A szünetben átbeszéltünk néhány dolgot, és utána már jobban működött a csapat. A csereként beállt Horváth Richárd sokat tett a győzelemért, Levente pedig igazi csatárként kétszer is jókor volt jó helyen. Gratulálok a fiúknak, a második félidőben mutatott teljesítményükkel megérdemelten győzték le az Újpestet.

Az ESMTK legközelebb május 23-án, vasárnap 18 órakor a sereghajtó Majosi SE otthonában lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Újpest FC II 2-0 (0-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Póti, Lipcsei Á., Tóbiás – Lázár (Járvás, 80.), Kovács B., Túri D., Kozma R. (Horváth R., 46.) – Kovács D., Horváth L. (Dankó, 90.)

G.: Horváth L. (51., 84.)

 

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore