Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 03. 22.

Védelmi hibák döntöttek

Kiegyenlített első félidő után a második játékrész elején kétszer is betaláltak a kispestiek Erzsébeten, és bár a végén felcsillant a remény a pontszerzésre, egy újabb gól végképp eldöntötte a mérkőzést.

Az őszi idényben a hazaiaknál regisztrált koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztották a Budapest Honvéd-MFA II és az ESMTK összecsapását, majd a mieink 5-3-ra győztek Kispesten. Ilyen gólzáporos mérkőzésre ezúttal senki nem számított, de egy szűk erzsébeti sikerben azért reménykedtek a klubnál.

A meccset természetesen zártkapuk mögött rendezték, de néhány fanatikus kerékpárra vagy kisebb létrára támaszkodva az utcáról figyelte kedvencei küzdelmét az élvonalbeli Honvéd második csapata ellen. Az Iváncsán ütést kapott és ezért lecserélt Soós Bence már egészséges volt, és kezdőként lépett pályára, viszont sérülés miatt hiányzott az ESMTK-ból Túri Dániel és Slezák Richárd. A napsütésben lejátszott első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, Menczeles Ivánnak is akadt dolga, de gól nem született. A legnagyobb erzsébeti helyzetet a 34. percben jegyezhettük fel, ekkor Horváth Richárd 14 méteres lövését bravúrral ütötte szögletre a vendégek kapusa.

A második játékrészre beborult az ég Pesterzsébet felett – és nem csak képletesen. A tiszta pirosban játszó ESMTK kezdte a félidőt, aztán egy labdaeladást követően 21 másodperccel később már büntetőhöz jutott a Honvéd, miután Tóbiás Zsolt ütközött egy vendégtámadóval. Menczeles majdnem megfogta a 11-est, de a labda utat talált a hálóba. Kezdett magához térni csapatunk, ám egy újabb hatalmas védelmi hibának „köszönhetően” növelte előnyét a kispesti gárda. Egy előrevágott labdánál Lipcsei Ádám jobb helyzetben volt, de várt Menczelesre, a vendégek csatára pedig elvitte a labdát, középre passzolt, és máris 2-0 állt az eredményjelzőn. A rövid kispad ellenére próbált frissíteni Turi Zoltán vezetőedző, de egyre magabiztosabban adogattak a kispestiek. Aztán a 87. percben a csereként nemrég beállt Lázár Benjamin jobbról jól ívelt középre, és Horváth Levente 6-7 méterről, szép mozdulattal fejelt a jobb felső sarokba. Alig több mint másfél percig élt a remény, ekkor a jobb szélről vitte befelé a labdát a Honvéd egyik támadója, több védő mellett is elfutott, majd kilőtte a jobb sarkot.

– A kiegyenlített első félidő után nagy hibáinkkal saját magunkat vertük meg, gratulálok a Kispestnek a győzelemhez – mondta Turi Zoltán. – Köszönet azoknak a lelkes drukkereknek, akik eljöttek, és az utcáról próbálták biztatni a csapatunkat.

 

Erzsébeti SMTK–Bp. Honvéd-MFA II 1-3 (0-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Póti, Lipcsei, Tóbiás – Kovács B. (Járvás, 67.), Soós B., Horváth R. (Dankó, 67.) – Kovács D., Horváth L., Kozma (Lázár, 83.)

G.: Horváth L. (87.)