Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 03. 29.

Végre kiszakadt a gólzsák

Kétszáznyolcvan perc után ismét gólt szerzett az Erzsébeti SMTK az NB III Közép csoportjában. A piros-fehérek ezután még négyszer bevették a Mohács kapuját, és fölényes győzelmet arattak március utolsó vasárnapján.

 

Az erzsébetieknél hiányzott a keretből Molnár Róbert, aki sárga lapok miatti eltiltását töltötte. A kellemes tavaszi időben szép számú közönség látogatott ki az Ady Endre útra, abban bízva, hogy a csapat megszerzi a három pontot a sereghajtó ellen.

Ennél jobban aligha lehetne kezdeni egy mérkőzést, mint ahogy az erzsébetiek tették. A 6. percben egy balról beívelt szögletből Túri Dániel szép gólt fejelt 8-9 méterről a hosszú sarokba. Nem sokkal később egy jobb oldali támadás végén Horváth Levente a 16-oson belül visszaadta a labdát Soós Bencének, aki átvette, majd ballal a jobb felső sarokba bombázott. Továbbra is fölényben játszott az ESMTK, és ha az utolsó passzok jobban sikerülnek, növelhette volna előnyét. Ehelyett azonban váratlanul szépítettek a vendégek, a 27. minutumban egy jobbról beküldött szabadrúgás után fejjel találtak a hazai kapuba.

A második félidőben sem változott a játék képe, uralta a meccset Turi Zoltán együttese, és negyedórán belül kétszer is megzörgette a mohácsiak hálóját. Soós B. indította Papp Györgyöt, ő egyből Horváth Levente elé tálalt, aki középről, 12 méterről a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba helyezett. Néhány perc múlva egy jobb oldali akció során Lázár Bence 15 méterről úgy lőtt óriási gólt a bal felső sarokba, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba. A folytatásban több nagy erzsébeti helyzet is kimaradt, majd a hajrá kezdetén megszületett az ötödik hazai találat. A csereként beállt Lucz Viktor elcsípett egy hazaadást, elhúzta a labdát a kilépő kapus mellett, és 13-14 méterről az üres kapuba gurított.

– Végre nyertünk, és ma ez volt a legfontosabb, gratulálok a csapatnak – mondta Turi Zoltán vezetőedző. – Bár jó néhány helyzetet kihagytunk, szép gólokat szereztünk, és megháláltuk a szurkolóink bizalmát.

Az ESMTK legközelebb április 3-án, vasárnap 16 órakor Cegléden lép pályára.

 

Erzsébeti SMTK–Mohács 5-1 (2-1)

ESMTK: Jeszenszky – Lázár B., Túri D., Aranyos, Száhl – Papp Gy. (Dankó, 68.), Soós B. – Slezák, Molnár J., Fekete M. (Gábor L., 82.) – Horváth L. (Lucz, 68.)

G.: Túri D. (6.), Soós B. (9.), Horváth L. (55.), Lázár B. (59.), Lucz (80.)

 

Fotó: https://porgegrundol.blog.hu