Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2022. 11. 08.

Vereség három hónap után

Az NB III Közép csoportjának 2. fordulójában, augusztus 3-án a bajnokesélyes Iváncsa otthonában 2-0-ra kikapott az ESMTK. Azóta hét győzelem és öt döntetlen került a piros-fehérek neve mellé, valamint négy mérkőzést nyert meg a csapat a Magyar Kupában, és bejutott a nyolcaddöntőbe. A nagy sorozat november első vasárnapján ért véget, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát Dabason, a hazaiak megállították az ESMTK-t.

 

Az erzsébetieknél Horváth Levente meggyógyult, Soós Bence egy speciális kézrögzítőt kapott, így mindketten leülhettek a kispadra.

A mély talajú pályán kezdettől fogva az ESMTK irányította a mérkőzést, a kapura sokkal veszélyesebb volt ellenfelénél. Az első negyedóra végén Kovács Botond szerzett labdát, jobbra passzolta Molnár Jánosnak ő középre adta Ferkel Ádámnak, aki átvette, majd 17 méterről nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba. Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, a középkezdés után egy óriási egyéni hiba után egyenlítettek a dabasiak, A meccs képe nem változott, a mieink enyhe fölényben futballoztak. Már több mint fél óra telt el, amikor egy szabadrúgás után a lepattanó labdát Kovács Botond négy méterről kapura lőtte, a hazaiak a levegőből, jóval a gólvonal mögül rúgták ki, ám a több méterrel hátrébb helyezkedő partjelző nem látta bent, így a játékvezető továbbot intett.

A fordulást követően még nagyobb fölénybe került az ESMTK. Egyre-másra alakították ki a gólszerzési lehetőségeket az erzsébetiek, de hiába álltak többször is a dabasi kapussal szemben, sorra kimaradtak a helyzetek. Aztán a 83. percben egy újabb, védekezésben elkövetett figyelmetlenség miatt – szöglet után négy(!) méterről találtak be a hazaiak – már vesztésre állt csapatunk. A hajrában kétszer is egyenlíthettek volna a mieink, de ezek az akciók sem hoztak erzsébeti gólt. Így több mint három hónap után szenvedett ismét vereséget az ESMTK.

– A látottak alapján még a döntetlent is csalódásként éltük volna meg – mondta bosszúsan Turi Zoltán vezetőedző. – Bár kikaptunk, nem tudom elmarasztalni a fiúkat, mindent megtettek a győzelemért, s ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott helyzetet megbüntette az ellenfél. Azt azért nem hallgathatom el, hogy sok alattomos szabálytalanságot követtek el a dabasiak, és egy szabályos góltól fosztott meg bennünket a játékvezető.

Az ESMTK legközelebb november 13-án, vasárnap 13 órakor az Ady Endre úton lép pályára, együttesünk az utóbbi időben jó formában játszó Szekszárd gárdáját fogadja.

 

FC Dabas–Erzsébeti SMTK 2-1 (1-1)

ESMTK: Jeszenszky – Molnár R., Túri D., Lipcsei Á., Márton Slezák (Lutz, 85.), Kovács B. – Molnár J. (Kovács D., 66.), Ferkel (Soós B., 66.), Sükösd – Wirth

G.: Ferkel (15.)