Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 05. 28.

Vereség Jászberényben

Az NB III Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában rangadót játszott az Erzsébeti SMTK Jászberényben. A mérkőzés tétje az volt, hogy a győztes versenyben marad a bajnoki címért és a feljutásért. A lefújás után a hazaiak örülhettek.

 

Mindkét együttes nagy iramban kezdte az összecsapást, az első tíz percben nem alakult ki említésre méltó helyzet. Ezután háromszor is az erzsébetiek veszélyeztettek, de egyik próbálkozás sem vezetett eredményre. A félidő közepén Mohácsik Gábor távoli bombáját követően csak másodjára tudta megszelídíteni a labdát a hazaiak kapusa. Félórája játszottak a csapatok, amikor váratlanul, egy védőkről lepattanó lövés után, közelről megszerezte a vezetést a Jászberény. A gól fellelkesítette a kékeket, és a hajrában egy könnyű szívvel megítélt tizenegyesből – a labdát elhozó Szabó Ádám lábát találta el a lőni készülő hazai csatár, mégis büntető lett belőle – növelték előnyüket.

A szünetben Turi Zoltán, az ESMTK vezetőedzője támadót cserélt. A jászságiak végleg el akarták dönteni a három pont sorsát, és nem sokkal a második félidő megkezdése után harmadszor is bevették Bonica Sebastian kapuját. A gól után Szepi vehemensen reklamált, mert Markovics Bence egy összecsapás után a földön maradt, mégsem rúgták ki a labdát a hazaiak. A folytatásban igyekeztek az erzsébetiek, de ezen a napon semmi sem sikerült nekik.

– Kiegyenlített első harminc perc után a semmiből kaptunk egy gólt, majd egy érthetetlen játékvezetői döntés miatt elúszni látszott a hajó – mondta Turi Zoltán. – Az öltözőben megbeszéltük, mit kellene játszanunk, de a gyors harmadik hazai gól lezárta a mérkőzést. Utána megpróbáltunk szépíteni, de csak erőlködtünk, nem futballoztunk jól. Sajnálom, hogy a Jászberénybe elutazott szép számú erzsébeti szurkolótábornak nem tudunk örömet szerezni. Az évad utolsó meccsén szeretnénk győzelemmel búcsúzni drukkereinktől.

A záró fordulóban, június 2-án, vasárnap a már kiesett Cigánd látogat az Ady Endre útra. A 17.30-kor kezdődő mérkőzésen be kell gyűjtenie csapatunknak a három pontot ahhoz, hogy megszerezze a bronzérmet.

 

Jászberényi FC–Erzsébeti SMTK 3-0 (2-0)

ESMTK: Bonica – Lázár, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Mohácsik (Slezák, 63.), Karacs P. – Boda, Horváth L. (Nagy R., 46.), Bartha R. (Kovács D., 79.)