Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2021. 05. 14.

Vereség Pakson

Az előző hétvégén befejeződött az NB I, így az élvonalbeli együttes több játékosa is pályára lépett a Paksi FC II csapatában az Erzsébeti SMTK ellen május 12-én. Ez, valamint a védelmi és technikai hibák el is döntötték a mérkőzés sorsát.

Míg paksiaknál az első osztályú játékosokkal kiegészített, addig az erzsébetieknél ismét egy nagyon szűkre szabott keret készült a mérkőzésre. A sérüléssel bajlódó Póti Krisztián el sem utazott az atomvárosba, míg Soós Bence csupán a létszám miatt ült le a kispadra. Az első huszonöt percben nagyon körülményesen, lassan futballoztak a piros-fehérek, és két védekezési hiba után kétgólos előnyhöz jutott a Paks – az U23-as bronzérmes, több mint 290 NB I-es meccset játszott Szabó János és az 51 élvonalbeli találkozón szerepelt Sajbán Máté révén. Ezután valamelyest magához tért az ESMTK, de néhány kisebb lehetőségen kívül nem tudott veszélyt teremteni a hazaiak kapuja előtt. A 38. percben Slezák Richárd tizenhatosról küldött lövését védte a szintén az első csapatból visszajátszó Rácz Gergő. Az erzsébeti 7-es egy ütközés után rosszul esett, és a szünetben cserét kért – mint később kiderült, a kézfejében elrepedt egy csont.

Nem változott játék képe a második félidőben sem, sőt az utolsó negyedórában a paksiak növelhették volna góljaik számát, kétszer is a kapufát is találták el. A kettő között láthattuk az első nagy erzsébeti helyzetet, a 80. percben Kovács Dániel kilépett a védők között, egy lövőcsellel elfektette a menteni igyekvő hátvédet, lövését azonban nagy bravúrral hárította a kapus.

– Teljesen megérdemelt a jó erőkből álló Paks győzelme, mi rengeteg technikai hibával futballoztunk, rendre lekéstünk a fontos labdákról a gyorsabb hazaiakkal szemben – értékelt Turi Zoltán vezetőedző. – De nincs idő a siránkozásra, vasárnap ismét játszanunk kell, remélem, többen leszünk, mint a mai meccsen.

Az ESMTK legközelebb május 16-án, vasárnap 18 órakor lép pályára, a mieink az Ady Endre úton az Újpest II csapatát fogadják. Belépés csak védettségi igazolvánnyal!

 

Paksi FC II–Erzsébeti SMTK 2-0 (2-0)

ESMTK: Menczeles – Nagy M., Túri D., Lipcsei Á., Tóbiás – Slezák (Lázár, 46.), Dankó, Kovács B. – Kozma R. (Horváth R., 76.), Horváth L., Kovács D.

 

Fotó: https://www.teol.hu/galeria/paksi-fc-ii-esmtk-nb-iii-as-merkozes/

és https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/