Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 04. 24.

Ritmikus gimnasztika a nappaliban

Amikor március közepén lényegében betiltották a sportesemények megrendezését, az edzések is elmaradtak zárt helyen és szabadtéren egyaránt. Azóta az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztikázói sem készülhettek közösen, viszont az edzések és az egyéni gyakorlások nem maradnak el.

A piros-fehérek ritmikus gimnasztikázóinak vezetői már akkor készültek a különleges helyzetre, amikor még csak sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb bekövetkezik.

– Két nagyobb lány közreműködésével felvettem videóra az összes erősítő és egyéb gyakorlatot, ezekből edzőkollégáimmal összeállítottunk hat hétre való edzésanyagot, és mindenkinek elküldtük – mondta Zéman Erika, az ESMTK Ritmikus gimnasztika Szakosztályának vezetője. – Ezeket otthon egyedül végezhetik a lányok. Ami a közös munkát illeti, tíz csoportra osztottuk őket, és a három edző három-három versenyzői és egy hobbicsoportnak tart foglalkozásokat ugyanazokban az időpontokban, mint ahogy normál esetben lennének az edzések.

Manapság úgy zajlik egy online tréning az ESMTK-nál, hogy a szakemberek leülnek a számítógépük elé, az adott csoportokba tartozó lányok – heten-heten –pedig bejelentkeznek, és a megosztott képernyőn látja őket az edző, illetve az ifjú hölgyek is tudnak kommunikálni egymással. Egy-egy edzés másfél óráig tart, és ezekbe egy kis szertechnika is belefér.

A szülőktől kapott visszajelzések arról tanúskodnak, a fiatalok nagyon örülnek annak, hogy nem maradtak el az edzések, és mindig várják a következő közös tréninget. Gyakran hívják egymást, és együtt is szoktak erősíteni. Az edzők kitaláltak olyan gyakorlatokat számukra, amelyeket labdával, buzogánnyal és karikával a nappaliban is meg tudnak csinálni.

– Mi gyakran teszünk ki képeket a közösségi oldalunkra, de most nagyon szigorúan arra kértük a lányokat, hogy otthon készült fotókat, videókat ne tegyenek láthatóvá a nyilvánosság számára – magyarázta Zéman Erika. – Ezzel szeretnénk megvédeni őket és a családjukat az esetleges kellemetlenségektől.

 

Fotó: https://www.facebook.com/groups/esmtkrg

(A képek az utolsó „igazi” edzések egyikén készültek.)