Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2020. 05. 17.

Újrakezdés a szabadban

Az Erzsébeti SMTK ritmikus gimnasztikázói május 13-án megkezdték a szabadtéri edzéseket a Zodony utcai sporttelepen. Az első tréningeken a 2. és a 3. osztályú, valamint a szabadidő 1. szintű versenyzők vettek részt.

A szülőkkel történt egyeztetések alapján osztották be az edzők a lányokat, és a következő héttől kedden és szerdán lesznek a foglalkozások. Akik a „rendes” tréningekre hétfőn, kedden és csütörtökön jártak, azok kedden mennek a Zodony utcába, a szerdán és pénteken edzők pedig szerdán. A többi napokon továbbra is zajlanak a már megszokott online gyakorlások.

A szülőknek két aláírt dokumentumot kell elküldeniük a gyerekekkel az edzésekre. Az egyiken hozzájárulnak ahhoz, hogy a lányok közösségben legyenek, míg a másikon az edzésprotokoll elfogadásáról nyilatkoznak. Utóbbiban egy egészségügyi kérdőívet is ki kell tölteni.

Az edzők azt kérték, hogy rétegesen öltözködjenek a gyerekek, olyan ruhákba, amelyeknél nem gond, ha piszkos lesz. Mindenki a saját, otthon lefertőtlenített felszerelését használhatja – polifoam, gumiszalag, lazítószivacs, edzőcipő –, és olyan kéziszereket, amelyeknél nem jelent problémát, ha füves, poros, esetleg sáros lesz. A kihelyezett asztalon mindig van kézfertőtlenítő, minden más holmit – innivaló, papírzsebkendő, szájmaszk, törölköző – maguknak kell hozniuk.
Nagyon fontos, hogy a gyerekek edzőruhában jöjjenek, mert öltözési lehetőség jelenleg nincs. Külön felhívták a szülők figyelmét – ők a futballpályára nem jöhetnek be –, hogy a lányokkal a kezdés előtt legfeljebb öt perccel érkezzenek a sporttelepre, és az edzés után a „bandázás” elkerülése miatt szintén gyorsan távozzanak.
Az első két szabadtéri edzés óriási sikert aratott a gyerekek körében, nagyon élvezték, hogy végre nem csak a szobában, esetleg a kertben, egyedül mozoghatnak. Szerdán ugyan egy néhány percig szemerkélt az eső, de ez senkit nem zavart.

Zémann Erika szakosztályvezető elmondta, hogy az első gyakorlásokon mindenki rendesen betartotta a szabályokat. A keddi edzések két, a szerdaiak másfél órásak lesznek, és a tervek szerint május végén már a többi csoportnak is tartanak majd foglalkozásokat a Zodony utcában. Ha rossz idő van, akkor a szokásos online edzések lesznek aznap.

(fotó: https://www.facebook.com/groups/esmtkrg)