Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 09. 18.

Éremszüret Fadd-Domboriban

Szeptember első hétvégéjén rendezték meg a 2019-es magyar sárkányhajó-bajnokság utolsó fordulóját a Duna fadd-dombori holtágán. A tökéletes körülmények kedveztek az Erzsébeti SMTK versenyzőinek, akik összesen hat érmet szereztek.

 

Kellemes nyár végi időben került sor az idei bajnokság záró fordulójára Fadd-Domboriban. A pesterzsébetiek jól szerepeltek az egyes futamokban, remek eredményeket értek el, feltéve ezzel a koronát eddigi teljesítményükre.

A 200 méteres versenyek után hatszor állhattak fel a dobogóra a díjkiosztón. A 10-es mix (férfi-női vegyes csapatok) futamában elsők lettek a piros-fehérek, míg a 20-as mix, a 10-es női és a 10-es férfi, valamint a 20-as férfi versenyben (a Tatai Hódy SE-vel közösen) a második helyen végeztek. A 20-as női futamban harmadikként zárt az ESMTK – Tatai Hódy egysége, így 1 arany, 4 ezüst és 1 bronz lett az erzsébetiek „termése”. A 20-as mix 2000 méteres versenyben a negyedik helyet szerezték meg a piros-fehérek, a szabadidős 20-as vegyes csapat pedig hatodik lett a 200 méteres futamban.

Elégedett vagy a záró forduló eredményeivel? – kérdeztük Szatmári Szilvia szakosztályvezetőt.

– Nagyon elégedett vagyok, sőt! Egy kivételével minden versenyszámban dobogóra állhattunk, és ez nagy dolog. Az éves összesített végeredmény még nem hivatalos, de idén is elmondhatjuk, hogy az ESMTK a  hazai élmezőnyhöz tartozik. Külön öröm számomra, hogy Faddon a szabadidős csapattagjaink is elindulhattak a nekik kiírt versenyen, és szépen helytálltak.

De hogyan élték meg a versenyzők ezt az éremdús hétvégét?

ET (Eszenyi Tamás, vezérevezős): Nagyon örülök, hogy felállhattunk a dobogó tetejére, ráadásul egy, a szívemhez közel álló versenyszámban, a 10-es mixben. Köszönhető ez annak, hogy idén már az egyesület saját tízes hajójában is tudtunk edzéseken gyakorolni. Fantasztikusan összeállt a szezon során a csapat, nagyon jól tudunk együtt versenyezni.

Kaktusz (Zelovics Katalin): Kiváló az egység a női hajóban! Nagyon együtt vannak a lányok. Az újonnan csatlakozott versenyzőink is szépen beilleszkedtek, jó együtt evezni velük.

Bellér Csilla és Szalai Ferenc: Fárasztó volt a hétvége, főleg, hogy többen már péntek délután leutaztunk Faddra. De ez egyrészt kellemes fáradtság, másrészt nincs idő ezen keseregni, mert napokon belül utaztunk Kijevbe, a klubvilágbajnokságra, ahol a szintén erzsébeti Römit segítettük. (Ezen a viadalon azok az egységek, amelyekben az ESMTK sárkányhajósai is lapátoltak, 2 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.) 

Fadd-Domboriban a szabadidősök is versenyezhettek.

Diviki Csaba: A Sárkányhajó Roadshow pont erről szól. Szabadidős és céges csapatok, illetve a különböző települések egységei versenyeznek egymással. Nekünk ez volt az első versenyünk, de nagyon jó a hangulat, és szerintem jól is szerepeltünk. Biztos, hogy fogunk még együtt indulni.

Nemcsak a vízen, a parton is jó volt a hangulat az erzsébetiek körében.

Dr. Andor (Wirth Andor): A szombati hűvös, esős idő elől nehezen találtunk fedett menedéket, de végül minden nehézség megoldódott, problémamentesen tudtunk a versenyre koncentrálni. A már szokásos, oldott hangulatban zengett a lálálálálá!

Szabó Balázs, Follinus Gábor, Janovits Péter (Riki): Esténként sem volt ezzel probléma. Önjelölt DJ-ként folyamatosan nyomtuk az öregek fülébe a dropot, és örömmel láttuk, hogy időnként táncra mozdultak a rozsdás testrészek.