Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2019. 06. 26.

Két bronzérem a Lupa Beachen

A három héttel ezelőtti zűrzavaros idénynyitó után végre helyreállt a rend, a Lupa Beachen versenyzésre alkalmas pálya fogadta a csapatokat. Ami még fontosabb: újra dobogós helyen végeztek az Erzsébeti SMTK sárkányhajósai.

 

Negyven sportág mintegy 2500 versenyzője vett rész az első ízben megrendezett Beach Sports Festivalon a Budapest határában lévő Lupa-tónál. A nyolcféle vízi sport egyike a sárkányhajózás volt, a Lupa Beachre kilátogatók a magyar bajnokság második fordulóját kísérhették figyelemmel. Az erzsébeti csapat számára nagyszerűen sikerült ez a nap.

A Lupa Beachen versenyezni nemcsak különleges, hanem kellemes élmény is. Még a változatos időjárás sem tudta megnehezíteni az ESMTK sárkányhajósainak dolgát, a piros-fehérek minden számban dobogós helyen végeztek.

A rövidebb, kétszáz méteres távon volt a szorosabb a verseny, az ezüstérmes szegediek csak egy arasszal tudták megelőzni az erzsébetieket. A kétezer méteres távon ez a különbség sajnos nagyobb lett, de a bronzéremre így is büszke lehet csapatunk, hiszen maga mögé utasította az előző fordulóban remeklő balatonfüredi és győri egységet is.

A nap folyamán rendeztek férfi és női futamokat is kétszáz méteren. Ezeken a tisztes helytállás volt a cél, és ez mindkét nemnek sikerült, az erzsébeti szakosztály két újabb bronzéremmel gyarapodott.

A magyar bajnokság július utolsó hétvégéjén folytatódik a Velencei-tó északi oldalán található Sukorón.

Addig is azok, akik a versenyzéshez, az edzéshez vagy a szabadidős evezéshez kedvet kaptak, az esmtksarkanyhajo.hu honlapon érdeklődhetnek, illetve jelentkezhetnek a csapatba.