Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 08. 09.

Két erzsébeti érem a hőségben

A 2017-es sárkányhajó magyar bajnokság negyedik, Fadd-Domboriban megrendezett fordulójában a nagy hőség alaposan próbára tette a versenyzőket. Éppen ezért különösen dicséretes, hogy újra érmeket szereztek az erzsébeti sárkányhajósok.

A két héttel korábbi, a vártnál gyengébb helyezéseket hozó bajnoki szereplés feltüzelte a csapatot, így még komolyabb edzésmunkával készültek az Erzsébeti SMTK sárkányhajósai az utolsó nyári megmérettetésre.
A nagyobb odafigyelés eredménye a délelőtti, rövid távú versenyen még nem érződött. A szerencsétlen pályabeosztás és az erős konkurencia miatt kétszáz méteren csak a B-döntőbe tudták beverekedni magukat a piros-fehérek.

A rekkenő hőségben megrendezett verseny egyik legszebb pillanata a női csapat által célba érkezése volt. A versenyegyesülésben induló erzsébeti lányok az összesítésben – mindössze négy(!) századmásodperccel elmaradva a győztes szegediektől – ezüstérmesek lettek.

Ebben a felfokozott hangulatban vágott neki az Erzsébeti SMTK egysége a kedvenc, kétezer méteres távnak, amelyen az idén már kétszer is érmet szerzett. A futamban meleget és fájdalmat nem ismerve, óriási elánnal lapátolt a csapat, és már az első ötszáz méter után sikerült az egyik előttünk induló ellenfelet utolérni és megelőzni. A lendület és a küzdeni akarás később sem lankadt, így teljesen megérdemelten lett bronzérmes az ESMTK. Ezzel az erzsébetieknek az összesített bajnoki tabellán is sikerült megszilárdítaniuk a dobogós helyezésüket.

A versenyszezon szeptember végén, a nyári szünet után folytatódik a sukorói Magyar Nagydíjon. A sárkányhajózáshoz kedvet érző, sportolni vágyókat addig is tárt karokkal várja a csapat az erzsébeti csónakházban.