Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2017. 07. 11.

Klub Európa-bajnok az ESMTK!

Az Erzsébeti SMTK sárkányhajósai első igazán komoly megmérettetésükön vettek részt a hétvégén Szegeden, az Európa-bajnokságon. A piros-fehérek nagyszerűen szerepeltek az erős mezőnyt felvonultató versenyen, a klub Eb-n egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyertek, a magyar válogatott tagjaiként pedig tovább dobogós helyeket szereztek.

Az év legrangosabb, Magyarországon rendezett versenyére gyakorlatilag tavaly ősz óta készült külön terv szerint az Erzsébeti SMTK csapata. A kihívás nemcsak az erős mezőny miatt volt óriási, hanem külön feladatot is jelentett a sokféle versenyszámra kialakítani a legoptimálisabb keretet úgy, hogy a versenyzők ne forgácsolódjanak szét a sok futamban. Az erzsébetiek korábbi eredményeik alapján úgy érezték, hogy reálisan két korosztályban is esélyük van döntős szereplésre.

A csodálatos, a résztvevők számára egyúttal megerőltető hétvége mérlege erzsébeti szempontból a következő: senior mix 20-as hajó – 2000 m: 2. hely, senior mix 10-es hajó – 2000 m: 3. hely, senior női 10-es hajó – 500 m: 4. hely, senior mix 10-es hajó – 500 m: 5. hely, senior női 10-es hajó – 200 m: 5. hely; masters mix 10-es hajó – 2000 m: 1. hely, masters mix 10-es hajó – 500 m: 2. hely, masters mix 10-es hajó – 200 m: 2. hely.

A hosszú távon, 2000 méteren elért sikerek immár a nemzetközi mezőnyben is igazolták, hogy nem véletlenül remekeltek az erzsébetiek a hazai versenyeken. Külön öröm volt számukra a fiatal versenyzőkből álló hajó helytállása a legnehezebb futamban, illetve az, hogy saját egységgel nevezhettek a női versenybe csapatot. Az összesített éremtáblán a piros-fehérek a 6. helyen végeztek, a mieinket a magyar csapatok közül mindössze egy előzte meg.

Az erzsébetiek ezúton is köszönik TRATTORIA POMO D’ORO és anyaegyesületük, az ESMTK hozzájárulását, valamint minden szurkolójuknak a lelkes biztatást.

A hétvégén nemcsak a klubok, hanem a nemzetek is versengtek az Európa-bajnoki címért Szegeden. Egyesületünkből három versenyző lapátolt a válogatott tagjaként is. Közülük Bellér Csilla 4 aranyérmet, Szatmári Szilvia 3 arany-, egy ezüstérmet, Szalai Ferenc 5 arany- és 2 ezüstérmet szerzett.

Sok idejük nincs a pihenésre az ESMTK sárkányhajósainak, teljes erővel a jövő hétvégi bajnoki fordulóra készülnek. Aki pedig szeretne csatlakozni hozzájuk, azt örömmel várják a versenyző és a szabadidős csapatba egyaránt.