Pages Menu
Menü

Megjelenés dátuma 2015. 10. 20.

Jól halad a pólós bázis építése

Az utóbbi időben minden héten gyarapszik azoknak a gyerekeknek a száma, akik vízilabdázni szeretnének az Erzsébeti SMTK-ban. Az olimpiai bajnok mesteredző, Horkai György irányításával egyre bővül a szakosztály, októberben már mintegy negyvenen pólóznak a Zodony utcai uszodában.

A fővárosban a vízilabdázásban fehér foltnak számított Dél-Pest – egészen addig, amíg Horkai György vezetésével az ESMTK-ban hozzáláttak egy szakosztály tudatos felépítéséhez. Az első eredmények már tavasszal látszottak, és októberre egyértelmű a fejlődés.

– Egyre többen járnak az edzésekre, amelyeket Miklósfalvi Évával tartunk – mondta Horkai György. – Szeptembertől hétfőn este hétkor, kedden és csütörtökön hatkor kezdődnek a foglalkozások, amelyeken harmincöt-negyven gyerek végzi lelkesen a gyakorlatokat. Több olyan srác is újra nálunk van, akik régebben Erzsébeten pólóztak, aztán máshol is játszottak.

A szakember reméli, jövőre valamelyik korosztályban lesz annyi gyerek, hogy elindulhassanak bajnokságban. Igaz, addig még sokat kell tanulniuk a fiúknak.

Nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is vízilabdáznak a Zodony utcában. Egy húsz-huszonöt tagú társaságból hetente kétszer lejönnek 15-16-an, és Horkai György játékvezetése mellett, egymásra vigyázva ugyan, de nagy csatákat vívnak. A mesteredző szakmai tanácsokkal is ellátja őket, ők pedig igyekeznek megvalósítani a javaslatait.   

A gyerekek és az amatőr felnőttek közé továbbra is várnak újabb jelentkezőket Erzsébeten.